Kassenbouw & Beglazing
Kassenbouwers en beglazers van huis uit

Bouwen of beglazen van kassen? Horticulture Services BV is erin gespecialiseerd. Van de grootste productiekassen van vele hectaren tot en met hobbykassen. Elke maatvoering, elke uitvoering is mogelijk. Bij Horticulture Services BV hebben we niet alleen alle kennis in eigen huis, maar ook het materieel en de machines. Ook de bouw van de hoogste kassen levert daardoor geen enkel probleem op. En: efficiency en veiligheid gaan in het werk hand in hand. Machines zijn arbo-gekeurd en voldoen aan alle geldende veiligheidseisen.

De bediening is in handen van eigen medewerkers, die gecertificeerd zijn en bekend met de nieuwste machines. Ook de arbeidsomstandigheden van de medewerkers op de bouw verliezen we niet uit het oog. Modern materieel neemt medewerkers het zware, intensieve werk uit handen. Denk aan verreikers, aan tractoren en aan hoogwerkers. De inzet van deze en andere geavanceerde technieken heeft het bouwen en beglazen van kassen tot veilige activiteit gemaakt, in tegenstelling tot het verleden.

De netheid van de bouwplaats is een ander aandachtspunt. Materialen blijven schoon en netjes. Elke dag wordt de bouwplaats opgeruimd en volgens de regels afgesloten.


Wij bouwen graag de volgende kassen...


Venlokassen

De Venlo-kas is van oudsher dé kas voor de teelt van groenten en snijbloemen. Groot voordeel van dit kastype is de flexibiliteit: Venlo-Kassen zijn standaard leverbaar in


Kapmaten 3,20, 4,00 en 4,80 meter.
Standaard-traliematen 6,40, 8,00, 9.60, 12,00 en 12,80 meter tot 16,00 meter.
Vakmaten 3,00 tot 6,00 meter

En wilt u toch een ander type? In overleg met Horticulture Services BV is maatwerk geen enkel probleem.

Breedkapkassen

Bent u potplanten- of snijbloementeler? Dan valt de keus voor een kastype in veel gevallen nog altijd uit in het voordeel van de Breedkapkas. Ook tuincentra en groothandelscentra kiezen meestal voor dit type kas. Het is vooral de standaard grote overspanning die voor ondernemers de doorslag geeft. Daardoor kent de Breedkapkas een zeer grote luchtbuffer. Breedkapkassen staan ook bekend om hun grote lichtdoorlatendheid. Tegenwoordig kent de kas grotere glasmaten, opengewerkte dakgordingen en slanke spanconstructies. De ziektedruk in de kas kan effectief worden tegengegaan: de doorlopende luchting maakt het eenvoudig mogelijk insectengaas te installeren. Globaal varieert het luchtoppervlak van een kwart tot de helft van het dekoppervlak maar uiteraard kunnen we dit altijd aanpassen naar uw wensen.


Kapmaten 9,60, 12,80 en 16,00 meter.
Standaard-traliematen 3,00 tot 5,00 meter

Heeft u een voorkeur voor andere afmetingen? Horticulture Services BV construeert op verzoek elke andere maat.

Cabriokassen

De Cabrio-kas is het ideale type tussen een volwaardige kas en telen in de buitenlucht. Het vernieuwende concept maakt het mogelijk om het gewas in latere stadia af te harden in buitenluchtomstandigheden. Ideaal voor telers van tuinplanten, maar ook voor tuincentra die bezoekers van de buitenafdeling meer comfort willen bieden. De Cabrio-kas bestaat uit de onderbouw van een Venlo-kas, die voor dit doel deels is aangepast. Op de onderbouw plaatst Horticulture Services BV een lichtgewicht aluminium kasdek. Het dek kan voor 85% worden geopend. Met alle voordelen van dien: de omstandigheden in de kas zijn vergelijkbaar met die in de buitenlucht, terwijl het gewas toch beschermd is tegen weer en wind.


Kapmaten 3,20, 4,00 en 4,80 meter.
Standaard-traliematen 6,40, 8,00, 9.60, 12,00 en 12,80 meter tot 16,00 meter.
Vakmaten 3,00 tot 5,00 meter.

Heeft u een voorkeur voor andere afmetingen? Horticulture Services BV construeert op verzoek elke andere maat.

Hobbykassen

Wilt u bij uw bedrijf, woonhuis of volkstuin een kas realiseren voor hobbydoeleinden? Vraag het Horticulture Services BV. Als kassenbouwers van huis uit zijn we ook in staat kleinere projecten efficiënt uit te voeren. Bovendien heeft u de keus uit de toepassing van gebruikte - maar kwalitatief uitstekende - of de allernieuwste materialen. In beide gevallen heeft u de zekerheid van een 'Hobbykas' die aan professionele maatstaven beantwoordt!

Lees meer over ons hobbykassen


Kapmaten 2,50, 3,20, 3,80, 4,00 en 4,80 meter
Standaard-traliematen 6,40, 8,00, 9,60, 12,00, 12,80 meter en zelfs 16,00 meter
Vakmaten vanaf 1,50 tot 6,00 meter.

Slopen, Bouwen, of Renoveren? Alles onder 1 dak geregeld!